Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul scoate din pușculiță 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air - VIDEO

Guvernul Romaniei
guvernul romaniei sigla

Guvernul alocă 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

„Guvernul a aprobat hotărârea prin care a alocat sume suplimentare din fondul de rezervă pentru a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor pentru a suporta costurile de repatriere pentru cetățenii români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență. Aceste costuri suplimentare sunt 5 milioane de lei, reprezentând credite de angajament și credite bugetare din fondul de rezervă”, spune Dan Cărbunaru, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Executivului precizează că MAE va informa cetățenii români din străinătate cu privire la măsurile Guvernului.

„La rândul său, Ministerul Transporturilor și Tarom răspund de modul de utilizare, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite fondului de rezervă”, adaugă Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situație.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunță că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Compania spune că situația a venit la scurt timp după declarațiile șefului ANPC.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.