Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern: Studenții la medicină vor primi 2.500 de lei/lună și alte beneficii dacă fac voluntariat în secțiile COVID-19

Facebook
Raed Arafat

Guvernul a discutat, joi seară, în primă lectură, o ordonanță de urgență care oferă studenților la medicină 2.500 de lei pe lună pentru a se înscrie voluntari să îngrijească pacienți COVID-19 și să ajute personalul medical din spitale, a anunțat șeful DSU Raed Arafat.

Citește și: Ungaria își modifică Constituția și încinge spiritele: familia este alcătuită din femeie și bărbat

Ordonanta prevede „drept de liber pratica temporar medicilor absolventi ai facultatilor de medicina, medicilor rezidenti indiferent de anul de pregatire in rezidenta”, pe perioada epidemiei de coronavirus, astfel încât ei să poată ajuta personalul medical din secțiile COVID-19 ale spitalelor din țară.

Prin programul de voluntariat, „studentii pot participa la procesul de ingrijire a bolnavilor” COVID. Studentii care doresc sa se inscrie voluntari vor fi repartizati in judetele unde este nevoie de prezenta lor, vor semna contracte de voluntariat cu ISU din judetele unde sunt repartizati.

„La fiecare luna se asteapta o activitate de aproximativ 120 de ore si la finalul fiecarei luni voluntarul va primi un premiu de 2.500 de lei. Cei care vor fi in alte localitati fata de domiciliu sau unde studiaza vor primi in plus o diurna plus cazare si masa gratuita”, a declarat Arafat.

„Studentii vor ajuta ca personal mediu, vor lucra aproare de medici, asistenti. Dintr-o pepiniera de 20.000 posibili voluntari, tintim 3.000 de voluntari in prima faza”, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.