Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernator rus: Forțele Armate Ucrainene au lansat într-o singură zi 460 de obuze asupra regiunii Belgorod

Facebook
razboi

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat miercuri pe canalul său de Telegram că Forțele Armate ale Ucrainei au bombardat regiunea de peste 500 de ori în ultimele 24 de ore, lansând 460 de obuze asupra cartierului urban Şebekino, potrivit TASS, scrie Rador.

„460 de unități de diferite muniții au fost lansate asupra cartierului Şebekino, au fost înregistrate 26 de atacuri cu dispozitive explozive lansate de UAV-uri. Nu s-au înregistrat victime. În orașul Şebekino, atacurile au vizat în principal zonele rezidențiale”, a adăugat acesta.

Guvernatorul rus a adăugat că, în regiunea Belgorod, 33 de obuze de artilerie au fost lansate asupra satului Juravlevka, care a fost atacat de două ori cu drone kamikaze. Ţinta atacurilor a fost şi satul Ţapovka, din districtul Borisov, dar şi sătucul Starîi, din districtul Volokonovsk, iar patru obuze au fost lansate asupra satului Kozinka, din districtului Graivoron.

Sistemul rus de apărare antiaeriană a respins o partea din țintele aeriene, a adăugat guvernatorul regiunii.

Rachete Grad

Oficialul rus a mai declarat miercuri că forţele ucrainene au bombardat așezarea Grafovka, situată la aproximativ 2 km de granița cu Ucraina, cu rachete Grad.

Unele dintre obuze au căzut lângă o școală și au deteriorat mai multe clădiri, nu au existat victime. Nu a existat niciun comentariu imediat din Ucraina, cu privire la acuzațiile guvernatorului.

Sistemul de arme Grad este un lansator multiplu de rachete montat pe un camion, folosit atât de forțele ruse, cât și de cele ucrainene. Utilizarea sa împotriva zonelor civile este considerată o crimă de război de către activiștii pentru drepturile omului.

Relocarea populației

Viaceslav Gladkov a cerut duminică tuturor locuitorilor din localităţile de la graniţa cu Ucraina care se află sub tirul artileriei (inamice) să îşi părăsească locuinţele, potrivit EFE şi Reuters.

"Ascultaţi autorităţile şi părăsiţi-vă temporar locuinţele pentru a păstra ceea ce aveţi mai de preţ, viaţa voastră şi a celor dragi vouă", a declarat Gladkov pe contul său de Telegram.

Guvernatorul a indicat că peste 4.000 de persoane au fost relocate şi se află în adăposturi temporare, în principal în şcoli şi cămine universitare, în această regiune, care se învecinează cu Ucraina în sud şi vest.

Aceste bombardamente de dincolo de graniţă, împreună cu incursiuni ale grupurilor paramilitare ruse, au forţat armata şi Garda Naţională rusă să întărească securitatea în zonă, pe fondul criticilor tot mai numeroase privind vulnerabilitatea frontierei.

Gladkov a anunţat sâmbătă evacuarea de urgenţă a 600 de copii din localităţile de frontieră în Kaluga şi Iaroslavl, în timp ce alţi 1.000 vor fi trimişi în peninsula anexată Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.