Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernator ucrainean: Tactica Rusiei în Donbas este de a 'avansa acolo unde poate'

harta ucraina

Guvernatorul regiunii Lugansk din estul Ucrainei, Serhiy Haidai, și-a exprimat opinia cu privire la ceea ce crede că este tactica rusă în Donbas, conform Mediafax.

„Ei înțeleg că nu sunt capabili să avanseze rapid, așa că au o singură tactică - avansează acolo unde pot”, a declarat acesta. „Dacă văd că există vreun succes pe undeva, își aruncă toate rezervele în el”, a continua guvernatorul.

Rusia continuă să avanseze în regiunile Donețk și Luhansk, care alcătuiesc Donbasul din estul Ucrainei. În acest moment, bătălia este cea mai aprigă în jurul orașului Bakhmut, mercenarii Grupului Wagner susținând miercuri că au preluat controlul asupra acestuia.

Cu toate acestea, Ucraina nu a confirmat că acest lucru este adevărat.

Bahmut, poarta spre alte orașe

Dacă trupele ruse reuşesc să cucerească Bahmut, oraşul ucrainean care a devenit epicentrul luptelor, vor avea "drum deschis" spre capturarea altor oraşe cheie din estul ţării, a avertizat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu pentru canalul de televiziune CNN, citat miercuri de agenţiile EFE şi AFP.

Liderul de la Kiev şi-a apărat decizia de a menţine trupele ucrainene în acest oraş, în care şi-au pierdut viaţa numeroşi soldaţi din ambele tabere şi a cărui populaţie s-a redus de la 70.000 la mai puţin de 5.000 de locuitori.

"Este o chestiune tactică pentru noi", a spus Zelenski.

"Înţelegem că, după Bahmut, ei (ruşii - n.red.) ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bahmut pentru a ajunge în alte oraşe din Ucraina, în direcţia (regiunii) Doneţk", a explicat Zelenski, pentru postul american de televiziune, într-un interviu acordat de la Kiev.

"Înţelegem ce vrea Rusia să obţină acolo. Rusia are nevoie de cel puţin o victorie, o mică victorie, chiar distrugând totul în Bahmut, omorând toţi civilii acolo", a denunţat el, adăugând că, dacă Kremlinul şi-ar pune steagul în oraş, ar contribui la" mobilizarea societăţii lor pentru a crea această idee că sunt o armată atât de puternică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.