Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul Ierusalimului, arestat de autorităţile israeliene

Pinterest
Ierusalim

Autorităţile israeliene l-au arestat joi din nou pe guvernatorul palestinian al Ierusalimului, a anunţat joi poliţia israeliană, după ce autorităţile au închis, în urmă cu o zi, mai multe organizaţi palestiniene în Oraşul Sfânt, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Guvernatorul Adnan Gheith a fost arestat la domiciliul său din Ierusalimul de Est, partea palestiniană din Oraşul Sfânt ocupată, apoi anexată de Israel, şi unde trăiesc 320.000 de palestinieni.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat pentru AFP că Adnan Gheith este interogat cu privire la 'activităţi palestiniene la Ierusalim', fără a oferi alte detalii.

Conform unui responsabil al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), arestarea 'pare a avea legătură' cu închiderea unor organizaţii palestiniene în Ierusalimul de Est.

Autorităţile israeliene au ordonat miercuri închiderea timp de şase luni a Palestine TV, un post de televiziune legat de Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP). Au fost închise, de asemenea, o moschee şi un birou de legătură cu Ministerul Educaţiei palestinian la Ierusalim.

Ministrul israelian al securităţii interne, Gilad Erdan, a afirmat că Palestine TV 'difuzează conţinut antiisraelian şi antisionist'.

ANP, cu baza în Cisiordania ocupată de Israel, nu are prerogative de acţiune la Ierusalim, conform legii israeliene.

Guvernatorul palestinian al Ierusalimului nu exercită, prin urmare, nicio autoritate în acest oraş. El este însă un înalt responsabil al administraţiei palestiniene, iar guvernoratul său cuprinde o parte a Cisiordaniei.

Adnan Gheith a fost arestat în mai multe rânduri de autorităţile israeliene de la intrarea sa în funcţie în vara lui 2018. Israelul îi reproşează în special conducerea unor activităţi presupuse ale ANP la Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.