Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, LOVITURĂ pentru DNA: Cine se mută în sediul promis Direcției Naționale Anticorupție

www.romaniatv.net
Hotel Triumf

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"A fost o hotărâre pentru transmiterea Hotelului Triumf (...), aflat în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Protocolului de Stat' în administrarea Ministerului Afacerilor Externe", a precizat Iolu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Direcţia Naţională Anticorupţie, despre care s-a spus că urma să primească Hotelul Triumf, va primi un alt sediu, Liviu Iolu a răspuns: "Sunt mai multe cereri, de la mai multe instituţii, pentru Hotelul Triumf. Hotărârea de azi (...) a fost ca Hotelul Triumf să meargă către MAE (...), una dintre instituţiile care şi-au dorit această clădire".

Citește și: 'Dispărutul' Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la Poliție: Ce RISCĂ fostul deputat

Liviu Iolu a precizat că Ministerul Justiţiei "şi-a dat avizul" pe această hotărâre.

"Au fost nişte (...) clarificări până la urmă, pe care le-au făcut şi cei de la Ministerul Justiţiei. Înţeleg că nu s-a mai dorit acest sediu", a spus Iolu, confirmând că şi DNA s-a numărat printre instituţiile care au dorit Hotelul Triumf.

Întrebat dacă ulterior DNA nu a mai dorit Hotelul Triumf, Iolu a răspuns: "Se pare că nu, din ce ştiu. Au fost discuţii cu toată lumea, cu toate instituţiile care au cerut acest sediu".

Totodată, Liviu Iolu a afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are "risc seismic ridicat".

De asemenea, întrebat dacă MAE se va muta definitiv în Hotelul Triumf, Iolu a precizat: "Se va muta definitiv în măsura în care va avea finanţarea necesară pentru a renova, pentru că trebuie renovat acel sediu. Iar din argumentele Ministerului Afacerilor Externe reţin că actualul sediu principal al ministerului este cu risc seismic ridicat. (...) Aşadar, de asta au cerut un alt sediu pentru sediul central al Ministerului Afacerilor Externe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.