Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a alocat 272.000 lei pentru organizarea vizitei oficiale a reprezentanţilor militari naţionali ai şefilor statelor majore din statele membre NATO

ciolacu guvern

Guvernul a adoptat, joi, hotărârea privind aprobarea normativelor de cheltuieli şi a devizului estimativ pentru organizarea şi desfăşurarea vizitei oficiale a reprezentanţilor militari naţionali ai şefilor statelor majore din statele membre NATO la SHAPE (SHAPE-National Military Representative, SHAPE NMR-Echelon), în localităţile Bucureşti şi Constanţa, în perioada 27 - 29 mai 2024.

Actul normativ prevede alocarea sumei de 272.000 lei pentru organizarea şi desfăşurarea vizitei oficiale a reprezentanţilor militari naţionali ai şefilor statelor majore din statele membre NATO la SHAPE-NMR Echelon (SHAPE- National Military Representative), eveniment care va avea loc în perioada 27-29 mai 2024, mai arată comunicatul de presă al Executivuliu.

La acest eveniment vor fi invitaţi în România un număr de 70 de participanţi, reprezentanţi ai statelor membre NATO şi organizaţiilor participante, precum şi 40 de participanţi români.

Această activitate oferă României oportunitatea de dezvoltare a relaţiilor militare bilaterale cu statele membre NATO, având potenţialul de transmitere a unui mesaj de coeziune în interiorul Alianţei şi de consolidare a sistemelor democratice şi a normelor statului de drept.

Cheltuielile aferente organizării acestui eveniment se suportă de la bugetul de stat, din bugetul Ministerul Apărării Naţionale aprobat pentru anul 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.