DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a aprobat înființarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis dancila guvern

Guvernul a aprobat, vineri, prin Hotărâre de Guvern, înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu (ReSanMed), o platformă în care direcţiile sa sănătate publică vor transmite informaţii despre incidentele care pot afecta sănătatea populaţiei. De asemenea, se vor înregistra cazuri de boală care pot fi determinate de temperaturi extreme, boli asociate modificării factorilor de mediu, dar şi accidente majore care pot induce boli asociate.

”La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi  Hotărârea de Guvern  privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu. Registrul naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu (ReSanMed) reprezintă un sistem informatic, o platformă unică care va fi disponibilă Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene, în vederea transmiterii în timp real a informaţiilor despre un risc asociat, avarie/incident, accident ecologic sau temperaturi extreme”, au transmis, vineri, reprezentanii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestora, ReSanMed va include înregistrări de date privind cazuri de boală care pot fi determinate de temperaturi extreme (precum degerături, insolaţii), boli asociate modificării factorilor de mediu (precum methemoglobinemie acută infantilă, guşă endemică prin carenţa de iod), notificări incidente/avarii si accidente majore care pot induce boli asociate.

”Înfiinţarea ReSanMed este necesară pentru monitorizarea corespunzătoare a stării de sănătate a populaţiei în relaţie cu factorii de mediu. Registrul va ajuta în identificarea şi punerea în aplicare a măsurilor necesare de răspuns de către autorităţile locale în cazul producerii unor avarii/incidente, accidente ecologice sau temperaturi extreme. De asemenea, va asigura accesul la informaţie a publicului care poate fi afectat de producerea unui eventual accident prin transmiterea informaţiilor şi  măsurilor de siguranţă necesare protejării sănătăţii şi a bunurilor”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Monitorizare a Riscurilor din Mediul Comunitar, va sigura funcţionarea şi administrarea ReSanMed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.