Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat modificarea stadionului de fotbal din Craiova

www.gsp.ro
stadion craiova

Guvernul a revizuit, joi, printr-o Hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai noului stadion de fotbal din Craiova, aflat în faza de execuţie pe locaţia vechiului stadion Ion Oblemenco, care a fost demolat, astfel încât la terminarea lucrărilor arena va putea găzdui competiţii sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League şi UEFA Europa League.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, gradul de realizare a acestei investiţii este în prezent de aproximativ 95%, astfel că la sfârşitul lunii august va fi efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, urmând ca ulterior beneficiarul să demareze procedurile de autorizare specifice.

"Stadionul va avea 27.001,42 mp suprafaţă construită la sol, 54.159,96 mp suprafaţă desfăşurată, 7 nivele (P+6E, 50,14 m înălţime) şi o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori, după cum urmează: 232 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi în scaune cu rotile, inclusiv însoţitori; 350 de locuri pentru reprezentanţii mass-media; 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje; 28.033 de locuri pentru public", precizează sursa citată.

În comunicat se arată că noul stadion de la Craiova este un obiectiv de investiţii cuprins în "Programul naţional de construcţii de interes public", subprogramul "Complexuri sportive", derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Naţională de Investiţii (CNI - S.A.).

"Întrucât au fost făcute economii pe parcursul execuţiei, graţie optimizării soluţiilor tehnice, dotărilor şi utilajelor necesare funcţionării stadionului, nu a crescut valoarea avizată totală a investiţiei, care se ridică la 239.979.000 lei (52.656.000 euro), incluzând TVA, faţă de 241.634.000 lei, suma avizată prevăzută iniţial. Finanţarea provine de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAPFE, iar 10% din sumă reprezintă cofinanţare din partea Consiliului Local Craiova", potrivit aceluiaşi comunicat.

Ca informaţii suplimentare, Executivul menţionează că indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Complex sportiv Craiova - stadion de fotbal" au fost aprobaţi, pentru prima dată, prin HG 900/2014.

"Necesitatea revizuirii acestora a apărut în urma implementării soluţiilor optimizate şi adaptate la situaţia din teren, dar şi pentru a se răspunde cerinţelor pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării competiţiilor sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League şi UEFA Europa League, FRF - Liga I şi a altor competiţii interne de fotbal sau meciuri de rugby cu public naţional/de peste hotare, în variantele Rugby League City şi Rugby Union", potrivit comunicatului.

Totodată, aceeaşi sursă adaugă că modificările faţă de conceptul iniţial includ: "numărul de niveluri (P+6E faţă de P+M+4E prevăzute anterior); introducerea unui inel perimetral pentru rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului în situaţii de urgenţă, potrivit avizului ISU, ceea ce a mărit suprafaţa construită cu 7.000 mp; amplasarea a 4 studiouri outdoor la ultimul nivel al clădirii, cu vizibilitate 180 de grade şi unghi de filmare corespunzător; mărirea adâncimii de fundare şi creşterea numărului de piloţi foraţi, din cauza pânzei freatice ridicate - fapt constatat în urma studiului geotehnic de detaliu, efectuat după demolarea vechiului stadion Ion Oblemenco".

"Complexul sportiv reprezintă o prioritate ridicată în contextul actualelor strategii sectoriale şi naţionale", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.