DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a aprobat plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii pentru bovine, în valoare de 1,7 milioane de euro

vaca bovine

Guvernul a adoptat, joi, o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, în valoare e 1,7 milioane de euro, a anunţat joi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR).

“Prin prezentul act normativ se aprobă plafoanele aferente plăţilor pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, în limita sumei de 1.758.265 de euro, respectiv 8.567.147 de lei în echivalent, care se distribuie astfel: 445.128 de euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;1.313.137 de euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne”, a anunţat MADR, potrivit news.ro.

Cuantumul per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor menţionate anterior la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile şi la efectivele de bovine eligibile.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2021.

MADR a precizat că că plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se realizează în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.