Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor pentru mai multe programe de investiții

bani

Guvernul a aprobat în ședința de luni suplimentarea cu 500 de milioane de lei a sumelor alocate unor programe de investiții.

„Se alocă fonduri pentru continuarea derulării unor programe de investiții, în speță a sumei de 500 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru suplimentarea bugetului a 3 programe de dezvoltare, după cum urmează: 175 milioane lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, 100 milioane lei pentru Programul Național de Investiții Anghel Saligny, 200 milioane lei pentru Programul Național de construcții de interes public sau social, alte 25 de milioane de lei se alocă pentru credite de angajament și bugetare pentru finanțarea cheltuielilor de personal, precum și pentru plata sentințelor judecătorești rămase definitive și irevocabile”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pe anul în curs cu suma 400 de milioane de lei.

Aceasta suplimentare este necesară „pentru onorarea cererilor de plată sau rambursare depuse de beneficiari pentru acoperirea parțială a sumelor indisponibile la momentul actual până la rectificarea bugetară aferentă anului 2023. Fondurile sunt necesare pentru efectuarea plăților către beneficiari prin Programul Operațional regional și din Programul Operațional Infrastructură Mare”.

Totodată, Executivul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru susținerea activității sportive de performanță.

„În acest sens se suplimentează din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului bugetul Agenției Naționale pentru Sport cu 30 milioane lei pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie și octombrie. Aceste fonduri sunt destinate încheierii contractelor cu federațiile sportive naționale, pentru finanțarea competițiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, la campionatele europene și alte competiții cuprinse în calendarul sportiv internațional, precum și pentru susținerea activității de pregătire pentru finanțarea anului preolimpic”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.