Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a aprobat un nou front de lucru pentru Complexul Energetic Oltenia

Economica.net
Complex Energetic Oltenia

Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, “Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșiuța”, document care permite trecerea în inventarul domeniului statului a perimetrului Roșiunța, viitor front de lucru minier pentru Complexul Energetic Oltenia.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

Aceasta este penultima etapă procedurală prin care în Roșiuța vor putea începe lucrările miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit. Din acest moment, Ministerul Energiei, reprezentant al statului român, va începe procedurile de concesionare către CEO a întregii suprafețe.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

“Ne apropiem de rezolvarea unei probleme care a trenat ani de zile: deschiderea de noi fronturi de lucru la Complexul Energetic Oltenia prin care să susținem deopotrivă producerea de energie pe bază de cărbune și activitatea minieră în zonă. Parcursul nu a fost deloc unul simplu. A fost nevoie de demararea și realizarea exproprierilor pentru a putea ajunge în acest punct. Am elaborat în trecut o Hotărâre care să ne dea dreptul de a începe întregul proces iar astăzi suntem la un pas distanță de a pune în exploatare un front cu un potențial de 3 milioane de tone de lignit anual. Suprafața coridorului expropriat este de peste 1300 mp și va susține energia produsă de termocentralele Ișalnița și Craiova. Acesta nu este singurul front nou în care am deblocat o situație de interes național. Anul acesta am finalizat exproprierile și am pus în exploatare și perimetrele de la Roșia și Jilț Sud. Suntem destul de avansați și cu Pinoasa, altă viitoare sursă de lignit pentru CEO”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.