Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul A DECIS: Școlile doctorale de la Academia de Poliție au fost desființate / VIDEO

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti,

Executivul a adoptat, joi, proiectul de hotărâre privind reorganizarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care prevede desființarea celor două școli doctorale din cadrul instituției, anunță ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță Mediafax.

„Prin reorganizarea Academiei am decis desființarea celor două școli doctorale care au adus mari prejudicii de imagine instituției. În acest fel, vom repune Academia de Poliție pe un făgaș de maximă onorabilitate în ceea ce privește educația superioară”, spune ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

El afirmă că, în contextul acumulării în ultimii ani a unor probleme legate de funcționarea Academiei de Poliție, reorganizarea instituției este „un pas firesc pentru profesionalizarea cadrelor MAI și diminuarea deficitului de profesioniști”.

„Prin acest demers restabilim deopotrivă moralitatea și etica academică și profesională, în ideea că studenții care ies de pe băncile Academiei să fie bine pregătiți profesional și cu o înaltă ținută morală. Un prim element al reorganizării vizează formarea inițială a ofițerilor pentru structurile MAI și ceilalți beneficiari din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională prin intermediul studiilor de licență, în cadrul a două facultăți: Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri. Decizia de astăzi va facilita modernizarea programelor de pregătire academică și profesională, respectiv lărgirea sferei de recrutare a corpului universitar, prin cooptarea unor specialiști cu o reputație academică incontestabilă”, conchide Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.