Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a decis sa mai puna o acciza. Ce produs este vizat

taxa

Guvernul va impune o noua acciza potrivit proiectului de Cod Fiscal. Aceasta acciza va creste anual in raport cu inflatia si va viza tigaretele electronice. Guvernul motiveaza introducerea acestei accize precizand ca practicile la nivel european o impun.

"Vor fi introduse, printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun și lichidele cu conținut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Țigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european și discuțiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului", este anunţat în documentul datat 13 martie, obtinut de Mediafax.

Noua acciză, care va fi aplicată din ianuarie anul viitor, va fi în cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care conține nicotină şi de 384 lei/kilogram pentru tutunul conținut în produse din tutun încălzit.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.