Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a decis: Sindicatele vor fi cooptate pentru a elabora legea salarizării

sindicate cfr

Reprezentanții sindicatelor vor fi cooptați în grupurile de lucru care vor elabora proiectul de lege de salarizare a personalului plătit din fonduri publice și, respectiv, un mecanism transparent de stabilire a salariului de bază minim pe țară.

Guvernul a aprobat astăzi două memorandumuri care vizează constituirea celor două grupuri de lucru și componența acestora.

Citește și: Alina Gorghiu, greșeli de clasa a II-a la limba română! Identificați gafele liderului PNL

Astfel, grupul de lucru pentru întocmirea unui nou proiect de lege de salarizare a personalului plătit din fonduri publice va fi format, pe lângă doi reprezentanți ai confederațiilor sindicale, din câte un secretar de stat și două-trei persoane din Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, al Ministerului Finanțelor Publice, al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și al Ministerului Justiției. Grupul de lucru va funcționa sub coordonarea Ministerului Muncii, care va asigura și secretariatul tehnic, iar ședințele grupului de lucru vor fi prezidate de ministrul Muncii.

Citește și: Traian Băsescu l-a umilit pe Mihai Gâdea

Grupul interministerial va avea primele întâlniri de lucru luna aceasta, pentru a stabili metodologia de lucru, urmate de consultări cu reprezentanții ministerelor și ai confederațiilor sindicale, iar redactarea și finalizarea proiectului de lege se va realiza până la jumătatea lunii februarie.

Grupul de lucru pentru elaborarea unui mecanism transparent de stabilire a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată va cuprinde două persoane din cadrul confederațiilor sindicale, două persoane din cadrul confederațiilor patronale, câte un secretar de stat și două-trei persoane din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, al Ministerului Finanțelor Publice, al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și al Institutului de Statistică.

Citește și: Traian Băsescu, DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Koveși și Coldea

Grupul va fi coordonat de Ministerul Muncii, care va asigura si secretariatul tehnic. Ministrul Muncii va prezida ședințele grupului de lucru.

Elaborarea celor două proiecte în cele două grupuri de lucru compacte va fi urmată de consultări publice.

Citește și: Ambasada Norvegiei ia atitudine după cazul Bodnariu: Ce spun diplomaţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.