Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a modificat programul 'Noua Casă': Proprietarii vor fi obligaţi să se asigure împotriva tuturor riscurilor

economica.net
prima casa

Programul "Prima Casă" va continua în acest an cu un plafon de 1,5 miliarde de lei, iar beneficiarii vor fi obligaţi să încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată miercuri.

"Potrivit acestei hotărâri aprobate astăzi, va continua programul cu un nou plafon acordat garanţiilor care vor putea fi emise în cursul acestui an, de 1,5 miliarde de lei. Prin acest act normativ a fost introdusă o modificare potrivit căreia beneficiarii vor avea obligaţia să încheie poliţie de asigurare împotriva tuturor riscurilor, conform normelor interne proprii ale finanţatorilor, pe toată durata finanţării garantate la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puţin decât valoarea de piaţă a locuinţei. Prevederea se va aplica tuturor creditelor garantate în cadrul programului 'Noua casă', pentru poliţie de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

rogramul "Noua Casă" este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care facilitează achiziţia unui imobil cu destinaţia de locuinţă, prin intermediul contractării de credite garantate de stat. "Noua casă" 2022 se acordă în lei, pentru achiziţia unei singure locuinţe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro - pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%, şi 119.000 euro - pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Programul "Noua Casă" este unul dintre cele mai populare programe guvernamentale, în cadrul căruia au fost acordate 321.073 garanţii şi promisiuni de garantare în valoare totală de 29,90 miliarde lei, de la lansarea Programului, în anul 2009 şi până la sfârşitul lunii decembrie a anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.