Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a pus ochii pe meditațiile profesorilor, AUR a luat foc: 'Este ireal ce se întâmplă / Nu toţi suntem Marcel Ciolacu ca să reuşim fără şcoală'

News Moldova
meditatii profesori

Deputatul Marius Lulea (AUR) afirmă că Guvernul doreşte anchetarea profesorilor pentru meditaţii şi trimite antifrauda peste ei, după ce Ministrul Educaţiei a propus ca fiecare profesor din România să completeze o declaraţie pe propria răspundere cu privire la meditaţiile pe care aceştia le fac.

”Este o nouă ruşine pe care cei care guvernează o pregătesc pentru dascăli. Ministrul Educaţiei a propus ca fiecare profesor din România să completeze o declaraţie pe propria răspundere cu privire la meditaţiile pe care aceştia le fac. Vorbim despre o declaraţie care excede legea intrată în vigoare pe 2 septembrie. Următorul pas, dacă o luăm logic, va fi anchetarea cadrelor didactice pentru evaziune fiscală. Au găsit guvernanţii sursa evaziunii fiscale uriaşe: profesorii. În scurt timp îi vor căuta pe aceştia pentru antifraudă”, transmite Marius Lulea într-un comunicat oficial.

Parlamentarul AUR precizează că ”ironia face că această decizie este una politică, adică luată de grupările infracţionale care conduc România şi care caută cu disperare bani pentru bugetul de stat pentru a-i putea jefui”.

”Este ireal ceea ce se întâmplă. Profesorii au cerut demnitate şi respect în luna iunie, atunci când au protestat, iar în schimb ce primesc? Anchete şi un tratament specific infractorilor. Legea salarizării care ar fi trebuit să fie gata pe 15 iulie, aşa cum le-a promis guvernul PSD-PNL cadrelor didactice, nici măcar nu este în dezbatere publică. În loc să se preocupe să îşi ţină cuvântul faţă de profesori, Ligia Deca vrea ca cei peste 240.000 de profesori care predau în şcolile din România să depună o declaraţie de interese pe propria răspundere în care să spună ce meditaţii fac şi cu ce elevi”, acuză deputatul AUR.

El menţionează că ”este ipocrit din partea PSD şi PNL, dar mai ales din partea consilierei lui Klaus Iohannis ajunsă ministru al educaţiei, să solicite asemenea declaraţii”.

”Să nu uităm că actualul preşedinte al României a fost cel care a reuşit să facă o avere impresionantă din meditaţii. Sigur, sunt ironic, banii lui Iohannis nu au fost făcuţi doar din meditaţii, aşa cum fals a declarat încă din 2014, ducând în derizoriu meseria grea de profesor. Cele 7 case ale lui Klaus Werner Iohannis nu au fost dobândite din meditaţii, pentru că altfel am fi avut o ţară de profesori dezvoltatori imobiliari. În timp ce personaje dubioase numite politic au salarii lunare de zeci de mii de lei, profesorii debutanţi abia reuşesc să supravieţuiască de la o lună la alta. În vreme ce sinecurile se lăfăie în salarii uriaşe, Guvernul Ciolacu nu e capabil să îşi respecte angajamentul şi să le ofere profesorilor o salarizare corectă”, precizează Lulea.

”Nu toţi suntem Marcel Ciolacu ca să reuşim fără şcoală. Copiii României au nevoie de profesori pentru a se putea dezvolta, pentru a deveni viitorii profesionişti ai ţării. Pentru pensii speciale au bani, dar nu au găsit bani pentru profesorii români. AUR cere plata unor salarii corecte către profesori şi nu anchetarea lor pentru meditaţii şi tratarea acestora precum nişte infractori”, mai spune parlamentarul AUR în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.