Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a stabilit că forţele destinate apărării naţionale pot realiza donaţii din rezervele proprii statelor aliate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că forţele destinate apărării naţionale pot scoate produse din rezervele proprii în vederea realizării de donaţii către statele aliate sau partenere, la solicitarea acestora.

Astfel, a fost modificat articolul 9 din OG nr.122/1998 privind acumularea, scoaterea şi împrospătarea produselor din rezervele proprii ale forţelor destinate apărării naţionale.

"Ordonanţa de urgenţă stabileşte faptul că forţele destinate apărării naţionale pot scoate produse din rezervele proprii în vederea realizării de donaţii către statele aliate sau partenere, la solicitarea acestora. Donaţiile se realizează cu titlu de ajutor în situaţia temeinic justificată de evoluţia mediului de securitate şi când sunt afectate interesele României. Decizia Executivului a fost determinată de efectele invaziei militare a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, având în vedere necesitatea realizării unor fluxuri de aprovizionare cu produse utile susţinerii efortului concentrat de apărare şi consolidării rezilienţei statelor membre NATO", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Actul normativ aprobat prevede că, în cazul bunurilor proprietate privată a statului care fac obiectul unor astfel donaţii, donaţia se aprobă prin hotărâre de guvern, potrivit Agerpres.ro.

"Bunurile se predau donatorului de către forţele destinate apărării naţionale din rezervele cărora sunt scoase, în baza unui proces verbal de predare-primire. Totodată, la data semnării proceselor-verbale încheiate între părţi, se face transmiterea dreptului de proprietate a bunurilor donate. Bunurile pot fi donate în starea în care se află. Produsele din rezervele proprii ale forţelor destinate apărării naţionale care fac obiectul donaţiilor vor fi acumulate şi împrospătate ulterior", conform comunicatului.

Sursa citată precizează că OG nr. 122/1998 privind acumularea, scoaterea şi împrospătarea produselor din rezervele proprii ale forţelor destinate apărării naţionale nu asigura posibilitatea legală de scoatere din rezervele proprii a unor produse destinate transferului pentru a fi donate către autorităţile altor state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.