Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Externe cu 48,05 milioane de lei, pentru organizarea alegerilor prezidențiale

mae

Executivul a suplimentat, luni, bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) cu 48,05 milioane de lei, pentru organizarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Informații incredibile! De unde a fost extras ADN-ul Alexandrei Măceșanu

„Tot în ședința de Guvern de astăzi (luni - n.r.), la solicitarea MAE, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului ministerului, cu 48,05 milioane de lei. Sunt necesare aceste sume pentru buna organizare și funcționare a alegerilor prezidențiale în străinătate. Știți foarte bine, că potrivit Legii 148/2019, au fost schimbate condițiile pentru organizarea secțiilor de votare din străinătate. Va avea loc votul pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur, numărul membrilor din secțiile de votare a fost majorat la nouă sau la 15, în anumite cazuri”, a anunțat Nelu Barbu, luni, la finalul ședinței Executivului.

Citește și: Jandarmeria reacționează! Dezvăluire despre așa-zisa destructurare a trupelor de intervenție

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printr-o hotărâre, încă 270 de secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, informează instituția. AEP a precizat că acum sunt 714 secții aprobate, din cele 838 preconizate a fi înființate.

Campania pentru alegerile prezidențiale a început sâmbătă, 12 octombrie și se încheie pe 9 noiembrie.

Citește și: Traian Băsescu aruncă bomba în cazul Caracal: Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Românii din străinătate vor vota între 8 și 10 noiembrie și, la al doilea tur, între 22 și 24 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.