Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a suspendat Federaţia din Zimbabwe

digisport.ro
fotbal minge cap

Conducerea Federaţiei de fotbal din Zimbabwe (ZIFA) a fost suspendată de guvernul acestei ţări, ceea ce pune în pericol prezenţa echipei reprezentative la turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni din luna ianuarie, transmite Reuters.

Comisia pentru Sport şi Recreere din cadrul guvernului a indicat că a acţionat "în urma mai multor cazuri de incompetenţă gravă din partea ZIFA", incluzând presupuse cazuri de hărţuire sexuală a unor arbitre şi acuzaţii de fraudă.

Anunţul a venit după ce Zimbabwe a încheiat pe ultimul loc grupa sa din preliminariile Cupei Mondiale, fără să câştige niciun meci.

În mod cert, decizia va fi condamnată de FIFA şi va duce la ameninţarea unei suspendări din partea forului fotbalistic mondial, care caută în mod ferm să protejeze asociaţiile membre de amestecul guvernelor.

De obicei, guvernele sunt nevoite să dea înapoi în faţa ameninţării suspendării ţării din toate activităţile legate de fotbal.

În timpul preliminariilor CM, Federaţia din Zimbabwe l-a demis pe selecţionerul croat Zdravko Logarusic. Luni, căpitanul Khama Billiat s-a retras neaşteptat de la echipa reprezentativă, deşi avea şansa să joace la Cupa Africii pe Naţiuni peste câteva luni.

De-a lungul anilor, federaţia din Zimbabwe a avut mari probleme financiare. Naţionala a fost exclusă din preliminariile CM 2018 din cauza unei datorii faţă de fostul selecţioner Jose "Valinhos" Claudinei, care nu a fost plătită în ciuda perioadei de graţie acordate de FIFA, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.