Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul acordă un milion de lei pentru 330 de familii cu locuințele distruse

dacian ciolos guvern

Guvernul a aprobat astăzi acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de peste un million de lei (suma exacta este 1.009.200 lei) pentru 330 familii și persoane singure, ale căror locuințe au fost distruse sau grav afectate de inundații, alunecări de teren, incendii sau care se află în stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Aceste ajutoare de urgență se acordă în baza unor anchete sociale și sunt între 600 de lei și 12.000 de lei. Între beneficiarii ajutoarelor acordate prin Hotărârea aprobată astăzi de Guvern sunt familii și persoane singure din 28 de județe și municipiul București.

Anchetele sociale au fost realizate de către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv cea a municipiului București, iar din analiza acestora au rezultat următoarele:

Ø 22 de familii se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren;

Ø 15 familii sunt în situații de necesitate cauzate de incendii, fiindu-le afectate locuințele și bunurile de folosință îndelungată;

Ø 293 de familii și persoane singure se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate sau alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgență se suportă din fondurile prevăzute în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.