Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul adoptă măsuri pentru finanțarea investițiilor în infrastructură și exproprieri suplimentare

Inquam Photos / George Calin
ciolacu, guvern

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, mai multe hotărâri care vizează realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră.

Potrivit Ministerului Transporturilor, au fost aprobate sumele necesare pentru realizarea exproprierilor pentru obiective de investiţii precum:

-    lucrarea de utilitate publică de interes naţional ”Realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3 în zona de Sud-Est a României - Nod Rutier Autostrada A2 km 90+100 cu DJ 306 la Dragoş Vodă”, potrivit news.ro.

-    lucrarea de utilitate publică de interes naţional ”Realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3 în zona de Sud-Est a României – Nod rutier Autostrada A3 km 36+700 cu DJ 101C la Gruiu”;

-    lucrarea de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Sibiu – Piteşti” – Secţiunea 2 Boiţa – Cornetu, (exproprieri necesare pentru realizarea ”Ecoductului Lazaret”);

 

-    lucrarea de utilitate publică de interes naţional "Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila", judeţele Brăila şi Tulcea;

-    lucrarea de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ – secţiunea III: Leghin – Târgu Neamţ, km 181+195 (89+000) – km 211+107 (118+912)”.

”Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiţii «Realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3 în zona de Sud-Est a României - Nod Rutier Autostrada A2 km 90+100 cu DJ 306 la Dragoş Vodă» este necesar a fi expropriată o suprafaţă de 249.593 mp, aferentă unui număr de 29 imobile proprietate privată, situate pe raza localităţilor Dragoş Vodă şi Vâlcelele din judeţul Călăraşi”, precizează Ministerul Transporturilor.

De asemenea, este necesară şi o suprafaţă totală de 50.740 mp, reprezentând 18 imobile proprietate publică a statului,  precum şi o suprafaţă de 34.700 mp, reprezentând 7 imobile proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale.

”Suma aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 355.040 lei. Suma va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a mai transmis sursa citată.

În ceea ce priveşte realizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii ”Realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3 în zona de Sud-Est a României – Nod rutier Autostrada A3 km 36+700 cu DJ 101C la Gruiu” este necesară exproprierea unei suprafeţe de 92.429 mp teren, aferentă unui număr de 159 imobile proprietate privată.

”De asemenea este necesară exproprierea a 14.605 mp aparţinând proprietăţii publice a statului, precum şi 4.996 mp aparţinând proprietăţii unităţilor administrativ-teritoriale Gruiu din judeţul Ilfov. Suma destinată despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 1.407.426 lei”, se mai arată în comunicat.

În cazul obiectivului de investiţii  ”Autostrada Sibiu – Piteşti” – Secţiunea 2 Boiţa – Cornetu, respectiv a ”Ecoductului Lazaret” s-a aprobat lista cuprinzând imobilul proprietate privată supus exproprierii (în suprafaţă totală de 2.803 mp), aflat pe raza localităţii Boiţa din judeţul Sibiu, precum şi a sumei 3.870 lei, alături de lista imobilelor proprietate publică a statului şi  a unităţilor administrativ-teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere.

Suma de 3.870 lei se alocă de asemenea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

”În ceea ce priveşte lucrarea de utilitate publică de interes naţional «Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila», judeţele Brăila şi Tulcea a fost aprobată suplimentarea sumei iniţiale, destinată exproprierii, cu valoarea de 4.067 lei, în vederea efectuării justelor despăgubiri pentru un imobil. Suma totală de 4.067 lei, se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a mai precizat ministerul.

Totodată, prin hotărârea care vizează lucrarea de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ – secţiunea III: Leghin – Târgu Neamţ, km 181+195 (89+000) – km 211+107 (118+912)” au fost aprobate următoarele:

- amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes naţional;

- declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere, situate pe raza localităţilor Vânătorii Neamţ, Târgu Neamţ, Agapia, Petricani, Urecheni, Timişeşti, Păstrăveni din judeţul Neamţ si a localităţii Moţca din judeţul Iaşi;

- lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localităţilor Vânătorii Neamţ, Târgu Neamţ, Agapia, Petricani, Urecheni, Timişeşti, Păstrăveni din judeţul Neamţ si a localităţii Moţca din judeţul Iaşi, precum şi a sumelor individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor în valoare de 14.721.000 lei, pentru un număr de 1528 imobile reprezentând teren, în suprafaţă totală de 2.678.391 mp teren;

- lista imobilelor proprietate publică a statului şi unităţilor administrativ-teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică;

Suma de 14.721.000 lei se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.