Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul adoptă OUG - Ministrul Boloş anunţă fonduri europene pentru echipamente medicale, stimulente pentru medici, ajutor de şomaj (VIDEO)

guvern bolos

Guvernul Orban adoptă în şedinţa de luni, 6 aprilie, o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea cadrului legal privitor la decontarea din fonduri europene a unor cheltuieli necesare gestionării crizei generate de epidemia de coronavirus.

"O primă categorie este pentru domeniul sănătății. Am avut o discuție cu domnul ministru al Sănătății pentru echipamente medicale, echipamente de protecție și spitalele modulare.

Fac un apel pe această cale la cei care sunt implicați în procesul de achiziție a echipamentelor medicale: se pot achiziționa de către atoritatile sanitare, urmând ca procesul de decontare din fonduri europene să se deruleze ulterior. Cei implicați în tratamentul bolnavilor să nu aibă rețineri, pentru că vom deconta la timp aceste cheltuieli. La propunerea noastră de modificare a regulamentului european, nu avem cofinanțare la partea de echipamente mediale, ceea ce înseamnă că se decontează integral.

Am inclus în pachet și stimulentul de risc medical. Beneficiarii sunt nu numai medicii, ci tot personalul implicat în tratarea bolnavilor. Am renunțat la contribuțiile sociale și a rămas doar partea de impoziv pe venit.

O altă măsură care va fi decontată din fonduri europene este partea de asistenți sociali. Avem o țintă de 100.000 de persoane vârstnice care să fie sprijinite în această perioadă prin servicii la domiciu oferite e 1000 de asistenți sociali.

Avem și un număr de 170.000 de pachete de igienă corporală destinate celor aflați în carantină și copiilor de la casele de copii și persoanelor vârstnice din căminele de bătrâni.

O ultimă componentă este pe partea de șomaj tehnic, unde propunem decontarea din fonduri europene a unei sume de 300 de milioane de euro", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la începutul şedinţei de guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.