Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul afgan interzice utilizarea motocicletelor la Kabul, pentru a combate atacurile talibanilor

AP
talibani

Guvernul afgan va interzice de miercuri utilizarea motocicletelor şi scuterelor la Kabul, cu scopul de a lupta împotriva împotriva criminalităţii şi a atacurilor talibane, au anunţat responsabili afgani marţi, potrivit AFP.

"Majoritatea crimelor în acest oraş, între care asasinate ţintite, sunt comise de pe motociclete", a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian. "Am decis deci să interzicem utilizarea motocicletelor în oraşul Kabul şi în districtele sale", a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Această decizie intervine după o serie de agresiuni comise de pe motociclete de indivizi înarmaţi.

Cu toate acestea, furnizorii de mâncare, foarte solicitaţi în această perioadă din cauza măsurilor de izolare pe fondul epidemiei de coronavirus, nu vor fi vizaţi de noua restricţie.

Potrivit unui responsabil din domeniul securităţii, talibanii şi-au înmulţit atacurile ţintite împotriva responsabililor guvernamentali. "Ei utilizează toţi motociclete pentru a acţiona şi a fugi", a declarat pentru AFP un oficial afgan sub rezerva anonimatului, adăugând că furturile în stradă de motociclete şi scutere au crescut de asemenea.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Două gărzi de corp ale preşedintelui afgan Ashraf Ghani au fost recent ucise cu gloanţe în două incidente comise de "bărbaţi înarmaţi pe motociclete" la Kabul, a precizat aceeaşi sursă.

Măsuri similare au fost aplicate şi în alte părţi ale ţării, dar aceasta este o premieră în capitala afgană. Aceasta "a îmbunătăţit securitatea în alte provincii şi o va îmbunătăţi şi la Kabul", a apreciat acelaşi responsabil.

În timp ce poliţia este copleşită de confruntările cu talibanii, sărăcia extremă şi lipsa locurilor de muncă, asociate unei mari disponibilităţi de arme, au făcut să explodeze delincvenţa şi criminalitatea la Kabul. Motocicletele şi scuterele sunt populare în capitala afgană în special din cauza ambuteiajelor, o problemă pe care noua interdicţie riscă să o amplifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.