Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul american a revocat vizele a peste 1.000 de cetăţeni chinezi din motive de securitate naţională

www.playtech.ro
viză SUA, America

Guvernul american a revocat începând din iunie vizele a peste 1.000 de cetăţeni chinezi din motive de securitate naţională, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, potrivit DPA.

Vizele au fost revocate pe baza unei proclamaţii prezidenţiale de la 29 mai de a suspenda intrarea în SUA a unor studenţi şi cercetători chinezi consideraţi a reprezenta un risc de securitate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ședință importantă la Guvern - Vești bune pentru cei care au lucrat la negru: își pot plăti stagiul de cotizare

"Proclamaţia protejează securitatea naţională a SUA prin limitarea abilităţi (Chinei) de a trimite studenţi şi cercetători chinezi în SUA pentru a fura tehnologii, proprietăţi intelectuale şi informaţii americane pentru a dezvolta capabilităţi militare avansate", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

"Studenţii şi cercetătorii universitari de mare risc declaraţi neeligibili prin această proclamaţie reprezintă un mic subgrup din numărul total de studenţi şi universitari chinezi care vin în SUA", se adaugă în comunicat.

"Continuăm să primim cu bucurie studenţi şi universitari legitimi din China care nu promovează ţelurile Partidului Comunist Chinez de dominaţie militară", a mai precizat Departamentul de Stat.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Anunţul vine la o săptămână după ce secretarul de stat Mike Pompeo a spus că diplomaţii chinezi de nivel înalt vor avea nevoie de aprobarea guvernului american pentru a vizita campusuri universitare şi pentru a se întâlni cu oficiali locali.

Declaraţia vine de asemenea şi după închiderea Consulatului SUA din oraşul chinez Chengdu în iulie ca răspuns la închiderea Consulatului Chinei din oraşul texan Houston "pentru a proteja proprietatea intelectuală americană şi informaţiile private ale americanilor".

Aceste decizii de închidere a unor consulate au amplificat tensiunile dintre cele două ţări, ale căror relaţii erau deja încărcate din cauza neînţelegerilor privind legăturile comerciale, pandemia de coronavirus, represiunea autorităţilor în regiunea Xinjiang din vestul extrem al Chinei şi măsurile Beijingului de a reprima protestele prodemocraţie din Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.