Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul american simplifică procedurile de imigrare pentru refugiaţii afgani

mirror.com.uk
US border granita

Executivul preşedintelui Joe Biden a decis să simplifice procedurile de imigrare pentru refugiaţii afgani, astfel încât aceştia să se poată integra mai rapid în societatea americană, a anunţat luni Departamentul de securitate internă (DHS), transmite AFP.

Cei aproximativ 70.000 de afgani sosiţi în Statele Unite începând cu 30 iulie, când a început operaţiunea de evacuare 'Allies Welcome', vor beneficia de proceduri simplificate pentru a obţine cartea verde (permisul de şedere) şi diferite permise de muncă de care ar putea avea nevoie, a spus DHS într-un comunicat.

De asemenea, vor fi scutiţi de taxele de înregistrare, un aspect important în contextul în care diferitele taxe de plătit doar pentru obţinerea permisului de şedere pot ajunge la mii de dolari.

"Oferind acestor persoane evacuate proceduri simplificate şi scutiri de taxe vom deschide oportunităţi pentru aliaţii noştri afgani şi îi vom ajuta să îşi reconstruiască viaţa mai repede în ţara noastră", a comentat secretarul pentru securitate internă Alejandro Mayorkas.

"Aceste măsuri demonstrează angajamentul nostru faţă de afganii care au oferit o asistenţă nepreţuită Statelor Unite în ultimii 20 de ani, precum şi pentru afganii aflaţi în pericol", a adăugat el.

Peste 120.000 de persoane au fost evacuate din Kabul în această vară. Printre aceştia se numără diplomaţi şi cetăţeni străini, dar şi zeci de mii de afgani aflaţi în pericol, în special pentru că au colaborat cu forţele coaliţiei internaţionale din Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.