Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul analizează posibilitatea majorării plafonului de venit pentru acordarea cardului de energie

Ministerul Investitiilor
card-energie

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, la Antena 3, că se analizează posibilitatea creșterii plafonului de venit de la 2.000 de lei la 3.000 de lei până la care se acordă ajutorul pentru plata facturilor la energie.

„Analizam posibilitatea de a creste plafonul de la 2.000 la 3.000 de lei, ceea ce inseamna ca numarul celor care vor beneficia de ajutorul pentru incalzire va creste de la 4 milioane la aproximativ 5 milioane de beneficiari”, a spus ministrul.

Boloș a adăugat că dacă se va ajunge la un acord în coaliție pe acest subiect, atunci „din luna septembrie, noi vom fi in situatia in care ajutorul de incalzire sa-l acordam pentru mai multe persoane si familii defavorizate”.

În 2023, din bani europeni, Guvernul oferă două tranşe de câte 700 de lei sprijin pentru plata facturilor la energie, banii fiind virați pe carduri pentru încasarea ajutoarelor, emise şi distribuite de poşta Română. Vor primi ajutorul financiar pensionarii și persoanele cu handicap care au venituri mai mici de 2.000 de lei.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti următoarele facturi/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăţi, către mai mulţi furnizori, până la epuizarea sumei. Plăţile se fac prin mandat poştal și sumele alocate celor două tranşe nu pot fi preschimbate în bani.

Modelul de card este disponibil AICI.

Textul OUG nr. 166/2022 privind acordarea voucherelor sociale este disponibil aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/262296.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.