Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul analizează redeschiderea școlilor, indiferent de rata de infectare (presă)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Autoritățile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, cu începere de la clasele mici, au declarat pentru Edupedu.ro surse din Ministerul Educației și surse politice. Acestea au confirmat că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a școlilor în toată țara, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

Potrivit acestora, se are în vedere redeschiderea pentru început a grădinițelor și a învățământului primar (clasele pregătitoare – a IV-a). În funcție de analizele de parcurs, ar putea fi redeschise și clasele a VIII-a și a XII-a, potrivit surselor citate.

Întrebat, marți, la Cotroceni, despre redeschiderea școlilor, șeful statului a spus că a cerut „o analiză aprofundată”:

Jurnalist: În toate țările europene în care deja s-a impus carantina, am văzut că autoritățile au decis ca școlile să rămână deschise. În țara noastră tot mai mulți părinți și profesori se plâng, pentru că nu mai pot menține interesul elevilor în fața unui calculator. Întrebarea este care este, în acest moment, cauza pentru care școlile nu pot fi deschise, desigur cu menținerea tuturor celorlalte restricții. Există o analiză făcută de autorități sau de specialiști care să arate că principalul vector de răspândire ar fi mersul la școală, sau unul dintre vectorii de răspândire a virusului?

Președintele României: Da, există analize care recomandă trecerea școlii în sistem online. De aceasta s-a și hotărât, este o decizie care s-a luat deja dinaintea începerii anului școlar, că, atunci când incidența trece de 3, școlile trec în online în localitatea respectivă. Știu că între timp sunt voci care cer redeschiderea școlilor, eu am solicitat o analiză aprofundată experților și dacă apar noutăți o să vă țin la curent cu ele.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.