Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul anunţă schimbări în privinţa impozitării în cazul familiilor veteranilor:Ce a anunţat Dâncu

vasile dancu

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat joi că Guvernul ar putea modifica săptămâna viitoare Codul fiscal astfel încât să beneficieze de scutiri în materia impozitării atât veteranul de război, cât familia acestuia, rudele de gradul I, susţinând că actualul Executiv va trebui să corecteze o greşeală făcută de Cabinetul şi Parlamentul anterior. "Cred că nici domnul Dragnea nu a apucat să se uite cu atenţie asupra Codului fiscal, nimeni nu ştie Codul fiscal, nici Ministerul de Finanţe nu ştie Codul fiscal, singur. (...) Guvernul nostru a trebuit să dea norme metodologice la o lege. Or, legea prin care a fost promulgat Codul fiscal spune că numai veteranul este scutit pe cota lui parte de această taxă. (...) Mi se pare că aceasta a fost o mare scăpare a celor care au făcut legea, a fost o greşeală a Guvernului trecut, a Parlamentului trecut. (...) Ministerul de Finanţe a dat doar normele metodologice, explicitând o lege care era deja. (...) Deci, este o greşeală care nu este a noastră. Noi am mai modificat, de trei sau de patru ori, Codul fiscal acolo unde erau greşeli de genul acesta şi, probabil, că vom modifica şi această lege în viitoarea şedinţă de Guvern, ca într-adevăr să fie scutită toată familia, nu numai veteranul de război. Scandalul a pornit de la faptul că era scutit, conform Codului fiscal, doar veteranul de război, nu şi rudele de gradul I care aveau, în mod normal, dreptul. Şi, aşa cum am vorbit aseară cu ministrul de Finanţe, va trebui noi să facem o corectură pentru ca toate aceste categorii de persoane să beneficieze de această scutire", a afirmat vicepremierul, la Realitatea Tv.

El a explicat că, deja, se lucrează la nivelul prefecturilor şi primăriilor la o statistică la zi pentru a se vedea exact câţi beneficiari ai acestor drepturi există. "Am început, prin prefecturi şi prin asociaţiile primarilor, să facem rapid această statistică, se poate face într-o săptămână, maximum 10 zile. (...) Este o greşeală regretabilă mai degrabă, decât o sumă foarte mare care ar fi ca miză. Din nefericire, avem foarte puţini veterani de război care au mai rămas sau familiile lor, rude, pentru că ultimul război mondial a fost în anii '40 şi astăzi numărăm la câteva mii numărul familiilor celor care sunt veterani de război. Vom vedea unde a fost aplicată legea în felul acesta (doar pentru veteranii de război - n.r.) şi o să facem reparaţiile de rigoare. Într-o săptămână, 10 zile, rezolvăm asta", a spus Dîncu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar acest lucru este, în opinia liderului social-democrat, o dovadă de "dispreţ" faţă de români pe care, dacă actualul Executiv nu şi-o va cenzura, o face face PSD, prin moţiune. Potrivit acestuia, cei care s-au sacrificat pentru România, luptând în Al Doilea Război Mondial sau în războaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, dar şi persoanele cu handicap sunt somaţi de administraţiile financiare să plătească impozite de care fuseseră scutiţi prin Codul fiscal, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.