Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Guvernul ar putea renunța la compensarea prețului la carburant

tvmneamt.ro
benzina-motorina-carburant

Guvernul ia în calcul renunțarea la compensarea prețului carburanților care se traduce printr-o reducere de 50 de bani/litru pentru consumatori, spun surse politice.

Facilitatea se acordă, potrivit legislației, până pe 31 decembrie 2022 și Executivul ar trebui să prelungească măsura prin OUG ca să se aplice și anul viitor. Sursele citate spun că o decizie finala va fi luată la guvernare după vizita premierului în Coreea de Sud, însă în acest moment balanța înclină spre a opri acordarea compensației. Prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întoarce în țară pe 23 decembrie.

„Se va mai acorda compensarea la nevoie”, au adăugat sursele citate. Compensarea ar putea fi astfel reluată, dacă prețurile la pompă revin la nivelurile ridicate care au justificat introducerea actualei măsuri.

„Operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienții finali – persoane fizice și juridice, precum și către operatorii economici autorizați care achiziționează carburanții din depozite și/sau stații de distribuție pentru consumul propriu sau pentru revânzare, și care acordă o reducere de preț de 0.5 lei/ litru, inclusiv TVA, la prețul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate", se arată în textul Ordonanței de Urgență în vigoare în acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.