Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul australian anunţă măsuri stricte pentru limitarea consumului de ţigarete electronice

www.zf.ro
tigara electronica

Ministrul australian al Sănătăţii a anunţat marţi măsuri stricte pentru a limita consumul de ţigarete electronice, acuzând industria tutunului că doreşte să îi facă pe adolescenţii din noua generaţie să devină "dependenţi de nicotină", informează AFP.

Prezentând cea mai mare reformă implementată împotriva fumatului în Australia în ultimul deceniu, oficialii din Canberra vor interzice ţigaretele electronice de unică folosinţă, vor stopa importurile de versiuni eliberate fără reţetă şi vor reduce cantitatea de nicotină din ţigaretele electronice, potrivit Agerpres.

Australia duce de multă vreme o politică voluntară de eradicare a fumatului şi, în 2012, a devenit prima ţară care a impus pe piaţă pachetul de ţigarete "neutre", o politică copiată de atunci de numeroase ţări.

Din cauza taxelor mari pentru vânzările de tutun, ţigaretele australiene sunt printre cele mai scumpe din lume: un pachet cu 25 de ţigarete se vinde în prezent cu aproximativ 50 de dolari australieni (30 de euro).

Ministrul australian al Sănătăţii, Mark Butler, a anunţat o creştere a taxelor pentru vânzările de tutun cu 5% pe an pe parcursul următorilor trei ani.

În ultima perioadă, Guvernul din Canberra a întâmpinat dificultăţi în a limita creşterea explozivă a consumului de ţigarete electronice, în special în rândul adolescenţilor.

"Consumul de ţigarete electronice a devenit principala problemă comportamentală în licee. Şi se răspândeşte acum în şcolile primare", a declarat ministrul Mark Butler.

"La fel ca în cazul tutunului, cele mai mari companii din lume din această industrie au creat un alt produs care dă dependenţă, l-au împachetat într-un ambalaj strălucitor şi i-au adăugat arome pentru a crea o nouă generaţie de dependenţi de nicotină", a adăugat el.

Ţigaretele electronice vor rămâne totuşi autorizate, însă doar pe bază de reţetă, ca ajutor pentru a renunţa la fumat.

"Ţigaretele electronice au fost promovate în faţa guvernelor şi a lumii întregi ca un produs terapeutic creat pentru a-i ajuta pe fumătorii de lungă durată să renunţe la fumat", a afirmat Mark Butler.

"Ele nu au fost comercializate ca un produs recreativ şi, în niciun caz, ca un produs pentru copiii noştri", a adăugat ministrul australian.

Potrivit Institutului pentru Sănătate şi Bunăstare din Australia, această ţară prezintă una dintre cele mai scăzute rate zilnice de fumat din lume, însă numărul tinerilor cu vârste mai mici de 25 de ani care încep să fumeze a crescut.

Andrew Kohn, un angajat de 31 de ani al unei companii din Sydney, consideră că o reglementare mai strictă este necesară.

"Dacă treceţi prin faţa unei şcoli la ora prânzului, vă va fi greu să nu vedeţi un copil care fumează", a declarat el.

Ruby Lake, o studentă în vârstă de 20 de ani, a spus că i-a văzut pe unii dintre prietenii ei devenind dependenţi de ţigaretele electronice.

"Ei vor să se lase de fumat, dar nu pot să o facă", a dezvăluit ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.