Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul bagă vitamina D în români: Sorina Pintea demarează un program național

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Sorina Pintea a anunţat, luni, că Ministerul Sănătăţii va implementa un program naţional care va asigura vitamina D persoanelor care au carenţă, precizând că spitalele vor fi dotate cu aparate necesare pentru detectarea insuficienţei vitaminei din corp.

“Da, au fost multe discuţii legate de proiectul de buget din acest an. Ministerul Sănătăţii a avut parte de o propunere prin care bugetul este majorat cu peste 65% la partea de investiţii şi programe naţionale. (...) Da, va fi implementat un astfel de proiect (n.r. - vitamina D)”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, scrie mediafax.ro.

Citește și: Remiză între Isărescu și Teodorovici! Ce se va face cu taxa care a aruncat în aer sistemul bancar

Pintea susţine că ministerul Sănătăţii va finanţa aparatura necesară în spitalele publice pentru a determina carenţa de vitamina D.

“Există posibilitatea ca aproape 65% din populaţia României să aibă nivel inadecvat de vitamina D. Fie deficit, fie insuficienţă. (...) Programul acesta naţional va finanţa atât investigaţia, cât şi medicaţia necesară”, a declarat Sorina Pintea.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai spus că specialiştii din cadrul comisiei de Sănătate analizează, în acest moment, care vor fi criteriile de eligibilitate în cadrul programului, dar şi care va fi bugetul proiectului.

Totodată, în 2019, Ministerul Sănătăţii continuă şi alte proiecte, scrie mediafax.ro.

Citește și: Liviu Pleșoianu sare în apărarea lui Mircea Badea, după bătaia încasată de la motociclist

“Continuăm programul de diabet juvenil prin implementarea a 3.500 de senzori prin monitorizarea glicemiei. (...) Vom începe cu copiii, după adulţii. Sunt aproximativ 41.000 de persoane care sunt cuprinse în acest program. Este vorba şi despre finanţarea testului panorama de femeile însărcinate”, a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii spune că insuficienţa de vitamina D are mai multe efecte negative.

Citește și: Reacție acidă a lui Traian Băsescu! Atacuri în rafală la Liviu Dragnea

“Carenţele de vitamina D sunt cunoscute. La copii dau rahitism, la adulţi osteoporoză. Pot să dea şi anumite forme de cancer de prostată colon, boli autoimune”, a explicat Sorina Pintea.

Liviu Dragnea a declarat duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Citește și: Liviu Dragnea intră în acțiune! Marea ofensivă a șefului PSD

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru niște programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanță și siguranță națională. La fel și programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.