Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul bolivian a anunţat vineri că şi-a suspendat relaţiile diplomatice cu Cuba

www.operationworld.org
bolivia

Guvernul bolivian a anunţat vineri că şi-a suspendat relaţiile diplomatice cu Cuba, după declaraţii ale şefului diplomaţiei cubaneze cu privire la preşedinta interimară Jeanine Anez, considerate "inadmisibile" de La Paz, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Ministerul Afacerilor Externe (al Boliviei) anunţă că a luat decizia de a suspenda relaţiile diplomatice cu Republica Cuba începând de astăzi", a anunţat ministrul bolivian al afacerilor externe, Yerko Nunez.

Omologul său cubanez, Bruno Rodroguez, a calificat-o pe Anez, preşedinta interimară a Boliviei începând din 12 noiembrie, drept "pucistă autoproclamată".

Citește și: Dușmanul lui Liviu Dragnea revine în PSD! Despre cine este vorba

La 10 noiembrie, Evo Morales a demisionat sub presiunea forţelor armate după victoria sa pentru al patrulea mandat din primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 20 octombrie, un scrutin afectat de nereguli, potrivit Organizaţiei Statelor Americane (OSA).

Jeanine Anez, o senatoare de dreapta, s-a proclamat preşedinte interimar, fiind al doilea vicepreşedinte al Senatului. Ocupanţii funcţiilor superioare acesteia prevăzuţi de Constituţie pentru a-l înlocui pe preşedinte îşi înaintaseră şi ei demisiile.

Alegerile generale din Bolivia sunt prevăzute la 3 mai. În eventualitatea turului al doilea, scrutinul va avea loc la 14 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.