Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic a cerut Franţei măsuri mai dure în lupta împotriva traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii efectuate de migranţi

Agerpres
migranti canalul manecii

Guvernul britanic a cerut sâmbătă Franţei măsuri mai dure în lupta împotriva traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii efectuate de migranţi la bordul unor mici ambarcaţiuni, considerând că nivelul acestora este "inacceptabil", relatează France Presse, potrivit AGERPRES.

Nouăzeci şi şase de migranţi au fost interceptaţi vineri de poliţie la frontieră, potrivit autorităţilor britanice. Cu o zi înainte, 202 migranţi au reuşit să ajungă pe coastele engleze la bordul a 20 de ambarcaţiuni, un record într-o singură zi.

Potrivit unui comunicat al agenţiei britanice de presă Press Association (PA), peste 1.000 de migranţi au reuşit să traverseze strâmtoarea, una dintre cele mai frecventate din lume, doar în luna iulie.

Cel puţin 682 de migranţi au fost interceptaţi de autorităţile franceze după ce au încercat să traverseze Canalul Mânecii folosind bărci improvizate sau înot începând de la 1 ianuarie, potrivit unui bilanţ al AFP.

Citește și: SURSE - Băsescu pregătește un atac în FORȚĂ: cum s-au făcut jocurile în culisele negocierilor de pe dreapta

"Numărul de traversări la bordul unor mici ambarcaţiuni pe care îl vedem din Franţa este inacceptabil", a declarat sâmbătă secretarul de stat pentru imigraţie Chris Philp, subliniind că "migranţii continuă să ajungă în Calais pentru a face traversarea".

"Francezii trebuie să ia măsuri mai puternice", a adăugat Philp, estimând că "interceptările pe mare şi retururile directe de ambarcaţiuni" trebuie puse în aplicare.

Această poziţie a fost exprimată direct francezilor de ministrul de interne Priti Patel, care s-a întâlnit recent cu omologul său Gerald Darmanin pentru a implementa o "celulă de informaţii franco-britanică" pentru combaterea contrabandiştilor.

În Franţa, 58 de migranţi, dintre care opt copii şi trei persoane cu dizabilităţi, au fost salvaţi vineri în timp ce încercau să traverseze, potrivit autorităţilor maritime locale franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.