Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic a dispus producţia unei noi monede de 50 de pence cu prilejul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană

Brexit

Guvernul britanic a dispus producţia unei noi monede de 50 de pence cu prilejul ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, prevăzută să aibă loc pe 31 ianuarie, relatează AFP, anunță AGERPRES.

În octombrie, Trezoreria britanică a trebuit să suspende producţia acestei monede din cauza amânării Brexit-ului, programat să aibă loc pe 31 octombrie şi apoi amânat, pentru a treia oară, pentru sfârşitul lui ianuarie. Un milion de monede au trebuit atunci să fie topite.

Citeşte şi: MARTOR CHEIE în dosarul Vlădescu audiat în SUA - Unul dintre cei la care ajungeau banii 'datoraţi' de austrieci avea sarcina de a nu lăsa nicio dovadă scrisă

Decizia de a relua producţia, cu o nouă dată pentru Brexit, a fost luată după victoria zdrobitoare a conservatorilor, conduşi de prim-ministrul pro-Brexit Boris Johnson, la alegerile anticipate din 12 decembrie, potrivit unui document oficial.

Vineri, acordul de divorţ negociat de prim-ministru cu Bruxellesul a trecut de o primă etapă decisivă în parlament, unde votul final urmează să aibă loc la începutul lui ianuarie.

Moneda, de aur, argint sau cupru-nichel, va avea ştanţat mesajul "Pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.