Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic a impus restricții la exporturile de vaccinuri antigripale, pentru a se asigura că există suficiente doze pentru populația britanică

Parlamentul britanic
Camera Comunelor

Guvernul britanic a anunţat vineri instituirea unor restricţii la exporturile de vaccinuri împotriva gripei cu scopul de a asigura că există suficiente doze pentru populaţia britanică, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii explică într-un comunicat că "a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin antigripal provenind din alte ţări cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate".

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

Aceasta "va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent", a indicat ministrul sănătăţii Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.