Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic anunță o strategie pentru semiconductori: investiții de un miliard de lire sterline în următorii zece ani

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Guvernul britanic a anunţat vineri o strategie în domeniul semiconductorilor ce prevede investiţii în valoare de un miliard de lire sterline în următorii zece ani, transmite AFP, citat de Agerpres.

Strategia are obiectivele declarate de a stimula creşterea acestui sector în Regatul Unit, de a reduce riscurile de întrerupere a aprovizionării şi de a proteja securitatea naţională.

O investiţie de până la 200 de milioane de lire sterline este planificată pentru perioada 2023-2025 pentru a stimula cercetarea şi dezvoltarea şi pentru a facilita cooperarea internaţională.

Subliniind omniprezenţa semiconductorilor în lumea modernă, prim-ministrul Rishi Sunak a subliniat că această strategie concentrează eforturile britanice pe "punctele sale forte în domenii precum cercetarea şi designul, astfel încât să ne putem consolida avantajul competitiv pe scena mondială".

Această strategie va permite dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă şi ar urma să permită Regatului Unit să rămână "în avangarda noilor progrese tehnologice", a adăugat Sunak.

Comunicatul executivului britanic evidenţiază angajamentul luat în marja summitului G7 din Japonia de a stabili un parteneriat ambiţios cu Tokio în domeniul semiconductorilor, în special printr-o investiţie comună de două milioane de lire sterline anul viitor

Semiconductorii sunt esenţiali în domeniul industrial, în special în cazul tehnologiilor verzi (baterii, turbine eoliene, solare) şi digitale, a smartphone-urile, automobilelor conectate sau consolelor de jocuri, dar şi a echipamentelor militare.

Tensiunile internaţionale au crescut în ultimii ani în jurul acestui sector strategic, China şi Statele Unite, în special, ducând o luptă aprigă în acest domeniu.

Uniunea Europeană a ajuns luna trecută la un acord cu privire la un plan de dezvoltare a acestei industrii pe teritoriul său pentru a-şi reduce dependenţa de Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.