Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic cere 250.000 de voluntari în epidemia de coronavirus

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Guvernul britanic cere sprijinul a 250.000 de ”persoane în stare de sănătate bună”, pentru a ajuta serviciul său de sănătate să facă faţă epidemiei de coronavirus, transmite CNBC.

Secretarul penru Sănătate, Matt Hancock, a spus că studenţii în ultimul an la medicină şi asistentele medicale vor fi mutaţi în prima linie a Serviciului Naţional de Sănătate (NHS).

"Căutăm un sfert de milion de voluntari, oameni cu o sănătate bună, pentru a ajuta NHS, pentru cumpărături, pentru livrarea de medicamente şi pentru a-i sprijini pe cei care sunt protejaţi pentru a-şi proteja propria sănătate", a spus Hancock.

Se speră că reţeaua de voluntari - care va fi cunoscută sub denumirea de respondenţi voluntari NHS – îi va ajuta pe cei până la 1,5 milioane de oameni, vulnerabili în mod special la coronavirus, cărora li s-a spus să se „protejeze” timp de 12 săptămâni.

Cea mai recentă informare de presă a guvernului cu privire la extinderea rapidă a COVID-19 a avut loc pentru prima dată online şi nu prin prezenţă fizică, în urma adoptării unor restricţii mai stricte. Premierul Boris Johnson a anunţat noile măsuri luni, în încercarea de a ţine sub control epidemia.

Hancock a anunţat, de asemenea, că guvernul deschide un spital temporar, numit NHS Nightingale, care va avea două secţii cu o capacitate de 2.000 de pacienţi fiecare. Acesta va fi înfiinţat în apropierea centrului expoziţional Excel din Londra.

„Cu ajutorul armatei şi al medicilor NHS, ne vom asigura că avem capacitatea necesară pentru ca fiecare să poată primi sprijinul de care are nevoie”, a adăugat el.

Departamentul de Sănătate al Marii Britanii a raportat marţi alte 87 de decese ale pacienţilor care au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Astfel, numărul total de decese din Marea Britanie a ajuns la 422, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut la 8.077.

Marţi dimineaţa, toate clădirile şi instituţiile publice neesenţiale din Marea Britanie - de la biblioteci la biserici, săli de sport în aer liber şi locuri de joacă - au primit ordin să se închidă. Toate evenimentele sociale, inclusiv nunţi şi botezuri, au fost de asemenea oprite, în afară de înmormântări. De asemenea, au fost interzise grupurile de mai mult de două persoane, cu excepţia persoanelor care locuiesc împreună.

Britanicilor li s-a cerut să rămână acasă, aceşti putând să iasă doar pentru deplasări esenţiale, pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a oferi îngrijire unor persoane, pentru a mergei la muncă dacă este absolut necesar sau pentru a face exerciţii fizice o dată pe zi.

Măsurile cele mai stricte au intrat în vigoare după ce vremea bună la sfârşitul săptămânii a determinat mii de oameni să se îndrepte spre spaţii deschise precum parcuri şi plaje naţionale din Marea Britanie, în pofida recomandărilor autorităţilor de a păstra distanţa între ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.