Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic ia măsuri împotriva beneficiarilor de alocaţii care nu-şi caută de lucru

greatbritishmag.co.uk
marea britanie steag

Guvernul britanic ia măsuri împotriva beneficiarilor de alocaţii care nu-şi caută de lucru

Guvernul britanic a anunţat joi "sancţiuni mai severe" împotriva celor care beneficiază de alocaţii fără să caute un loc de muncă, deşi ar putea face acest lucru, relatează AFP, conform Agerpres.

"Tratăm cu seriozitate creşterea economiei britanice şi acest lucru înseamnă că trebuie să răspundem creşterii numărului de persoane care nu-şi caută de lucru", în condiţiile în care sunt aproape un milion de posturi vacante pe piaţă, a subliniat într-un comunicat ministrul finanţelor, Jeremy Hunt.

"Extindem susţinerea pentru persoanele care suferă de probleme de sănătate şi handicapuri (...), dar mesajul nostru este clar: dacă sunteţi în formă, dacă refuzaţi să munciţi (...), vă vom suprima alocaţiile", a rezumat la rândul său ministrul muncii, Mel Stride.

Acest "plan de revenire la muncă" al guvernului britanic cuprinde "investiţii de 2,5 miliarde de lire în următorii cinci ani" şi ar putea duce la suprimarea unor alocaţii ai căror beneficiari nu se conformează "exigenţelor de căutare a unui loc de muncă", conform comunicatului guvernamental. Executivul urmăreşte revenirea pe piaţa muncii a un milion de persoane.

Rata şomajului în Marea Britanie s-a menţinut la 4,2% pe trei luni, conform ultimelor cifre disponibile, la sfârşitul lui septembrie, iar numărul posturilor vacante, circa un milion, reprezintă un record istoric, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.