Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic respinge acuzațiile privind barja pentru migranți ca fiind o închisoare plutitoare

epa

Guvernul britanic a negat vineri criticile potrivit cărora barja foarte controversată pe care intenţionează să-i găzduiască pe migranţii sosiţi ilegal este o "închisoare plutitoare", dând asigurări că solicitanţii de azil care vor rămâne acolo vor avea o anumită libertate de mişcare, relatează AFP, citat de Agerpres.

În numele promisiunilor făcute la momentul Brexit-ului şi în faţa a numeroase sosiri de refugiaţi prin Canalul Mânecii, executivul conservator condus de Rishi Sunak a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale o prioritate.

Pentru a reduce costurile de cazare oferite în prezent în hoteluri, executivul a decis în special să folosească o barjă ancorată la chei în portul englez Portland, pe coasta Canalului.

"Bibby Stockholm" a sosit săptămâna aceasta la destinaţie şi ar urma să găzduiască aproximativ 500 de bărbaţi în timp ce le sunt analizate cererile de azil, dar au fost critici potrivit cărora ar fi un act "crud" sau care încalcă"demnitatea" refugiaţilor de către organizaţii pentru apărarea refugiaţilor sau a drepturilor omului.

Întrucât primii migranţi urmează să se cazeze săptămâna viitoare, Ministerul de Interne a prezentat presei sediul, cu cabine care includ paturi supraetajate, zone comune pentru acces la televizor, o sală de sport şi computere disponibile.

"Nu este o închisoare plutitoare", a dat asigurări Leanne Palk din cadrul Ministerului de Interne. "Oamenii pot circula după cum doresc, dar avem un gard securizat, astfel încât să nu se aventureze în port", a adăugat ea, referindu-se la necesitatea de a asigura "securitatea" migranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.