Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic va discuta cu instanţele celor mai importante sporturi despre reluarea competițiilor

UK Marea Britanie

Guvernul britanic va discuta săptămâna viitoare cu instanţele celor mai importante sporturi, pentru a pregăti reluarea competiţiilor, când aceasta va fi posibilă în contextul pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

Secretarul de stat pentru Cultură şi Sport, Oliver Dowden, le-a declarat parlamentarilor că a avut "discuţii productive" cu forurile conducătoare ale sportului britanic în legătură cu reluarea competiţiilor după perioada de izolare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți părinții trebuie să știe asta! De ce fac copiii forme ușoare de COVID 19? Vezi ce spun medicii

Directorul general al federaţiei anglo-galeze de crichet, Tom Harrison, a indicat că organizaţia sa a fost invitată să conducă un grup alcătuit din diverse sporturi, printre care fotbal, tenis şi rugby, ca să pregătească revenirea pe terenul de joc.

Viitoarea reuniune marchează o "accelerare a procesului" pentru a ajuta sportul să revină "săptămânile viitoare", dacă vor exista progrese, a indicat o sursă pentru BBC.

Aceste reuniuni sunt considerate totuşi doar "de pregătire" şi vizează în primul rând să evite o nouă amânare după ce va fi autorizată reluarea competiţiilor, potrivit BBC.

Citește și: Dancă: ‘Important este ca oamenii să înțeleagă’. Ce se întâmplă după 15 mai? Starea de urgență ar putea fi prelungită

Cazul fiecărui sport va fi examinat separat, unele putând să fie reluate mai devreme ca altele. După toate probabilităţile, acest lucru se va întâmpla cu porţile închise, respectând regulile de igienă şi de distanţare socială.

În spitalele din Marea Britanie au fost înregistrate peste 20.000 de decese datorate noului coronavirus.

În lumea sportului, pandemia a dus la suspendarea campionatelor de fotbal (Premier League) şi rugby (Premiership) şi la anularea turneului de tenis de la Wimbledon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.