Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul bulgar cere valorificarea oricărei oportunităţi pentru dezescaladarea tensiunilor între NATO şi Rusia

spiegel.de
Kiril Petkov

Premierul bulgar Kiril Petkov a anunţat miercuri, după o şedinţă a cabinetului său, că guvernul de la Sofia a decis ca Bulgaria să acorde prioritate unei strategii îndreptate deplin către o dezescaladare a tensiunilor între NATO şi Rusia şi către valorificarea absolut a oricărei oportunităţi pentru o soluţie diplomatică, relatează agenţia BTA.

Declaraţia survine în contextul tensiunilor generate de comasarea unor efective militare ruseşti la graniţa ruso-ucraineană şi al discuţiilor pe marginea solicitărilor adresate de Rusia către Statele Unite şi NATO cu privire la arhitectura de securitate europeană. Moscova doreşte mai ales încetarea extinderii NATO către Est şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997, inclusiv Bulgaria, potrivit Agerpres.ro.

''Strategia noastră de apărare va aborda şi se va baza pe forţele armate bulgare. Acestea vor juca un rol principal, adică trupe bulgare, comandament bulgar şi un leadership militar bulgar autentic. În mod regretabil, de-a lungul anilor forţele armate bulgare nu au fost finanţate suficient şi adecvat. În prezent sunt mai multe neajunsuri'', a declarat Petkov, promiţând că guvernul său se va ocupa cu prioritate de aceste probleme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.