Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul caută bani în Europa: discuții cu Banca Europeană de Investiții

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a discutat de principiu, marţi, cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI), despre proiecte precum noul terminal de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, proiecte din zona de infrastructură a căii ferate sau asigurarea asistenţei tehnice pentru proiecte ce privesc siguranţa rutieră, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Citește și: Guvernul taie în carne vie: un val uriaș de bugetari pleacă din sistem. Se ÎNGHEAȚĂ salariile demnitarilor

Discuţiile dintre cele două părţi s-au concentrat pe identificarea unor noi surse pentru finanţarea proiectelor majore de infrastructură şi pentru asigurarea asistenţei tehnice necesară în vederea demarării acestora, potrivit sursei, informează Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi-a exprimat speranţa că Banca Europeană de Investiţii poate sprijini urgentarea etapelor de realizare a lucrărilor de infrastructură. 

"În infrastructură fiecare zi trebuie valorificată. Sunt atât de multe proiecte rămase în urmă, încât nu ne mai putem permite niciun fel de întârziere. De aceea, cu ajutorul unor instituţii financiare precum BEI, putem urgenta etapele de realizare a infrastructurii pe care românii şi-o doresc. Asistenţa tehnică pe care o pot furniza experţii BEI trebuie să fie valorificată în interesul nostru comun. Este momentul în care toate sursele de finanţare trebuie avute în vedere deoarece numai aşa putem construi, într-un interval de timp cât mai scurt, tot ceea ce până acum a fost doar desenat pe hărţi", a comentat Lucian Bode. 

Ministrul Transporturilor a mai apreciat că este nevoie şi de iniţierea de proiecte pentru creşterea siguranţei rutiere. 

"Vrem să valorificăm expertiza celor de la BEI pe proiecte vitale pentru români precum este noul terminal de la Otopeni sau să dezvoltăm infrastructura noastră feroviară. Totodată, pentru că din păcate este un domeniu în care ocupăm un loc neonorant, am convenit, de principiu, să iniţiem împreună o serie de demersuri necesare pentru îmbunătăţirea zonei care se referă la siguranţa rutieră", a precizat ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.