Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Chinei se implică direct în conducerea aplicației TikTok: au cumpărat o participație și au loc la masă

rollingstone.com
TikTok

Guvernul chinez a preluat o participaţie şi un loc în conducerea diviziei chineze a grupului ByteDance, proprietarul TikTok, Beijing ByteDance Technology, potrivit publicaţiei The Information, care a citat date corporative şi persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Beijing ByteDance Technology a vândut o participaţie de 1% către WangTouZhongWen (Beijing) Technology, care este deţinută de trei entităţi de stat, într-un acord încheiat pe 30 aprilie, potrivit publicaţiei care citează baza de date online Tianyancha, referitoare corporaţii, informează News.ro.

Acordul a permis guvernului chinez să numească un director în consiliul de administraţie al Beijing ByteDance, au declarat două persoane care cunosc acest fapt.

Cu toate acestea, acordul nu oferă guvernului chinez o participaţie la aplicaţia TikTok din cauza structurii corporative complexe a ByteDance.

ByteDance a precizat că divizia chineză are legătură cu unele din platformele sale video şi de informaţii de pe piaţa chineză şi că aceasta deţine unele dintre licenţele necesare pentru a opera conform legislaţiei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.