Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție virulentă a Guvernului chinez: SUA sunt adevăratul 'imperiu al minciunilor'

sua china

Ministerul chinez de Externe a transmis sâmbătă că Statele Unite sunt adevăratul "imperiu al minciunilor", ca replică la un raport al Departamentului de Stat al SUA care acuză guvernul de la Beijing că investește anual miliarde de dolari în eforturile de manipulare a informațiilor, scrie Reuters, conform Rador Radio România.

China manipulează mass-media la nivel mondial prin cenzură, culegere de date și achiziții ascunse ale instituțiilor de știri străine, a transmis joi Departamentul de Stat al SUA în raportul său.

Potrivit raportului, care a fost elaborat sub mandatul Congresului pentru a detalia manipularea informațiilor de stat, în pofida resurselor fără precedent alocate acestei campanii, guvernul de la Beijing a înregistrat "eșecuri majore" atunci când a vizat țările democratice, din cauza respingerii de către presa locală și de societatea civilă.

Raportul american a ignorat faptele și este în sine o informație falsă, a transmis Ministerul chinez de Externe într-un comunicat de răspuns. Agențiile Departamentului de Stat al SUA care au produs raportul "au fost sursa informațiilor false și centrul de comandă al 'războiului cognitiv'", a replicat ministerul chinez.

"Faptele au dovedit în mod repetat că SUA este adevăratul 'imperiu al minciunilor'", se adaugă acolo. Autorităţile de la Beijing încearcă să combată relatările negative despre China pe care le consideră propagate de mass-media globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.