Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Columbiei şi gruparea ELN nu au convenit să prelungească armistiţiul bilateral

dw.com
Columbia eln

Guvernul columbian și gruparea de gherilă Armatei de Eliberare Națională (ELN) nu au convenit încă să prelungească armistițiul bilateral pentru încă șase luni, a anunțat luni gruparea rebelă, relatează Reuters citat de Rador Radio România.

Guvernul președintelui Gustavo Petro a reînceput negocierile de pace cu ELN în 2022, în cadrul unei politici de "pace totală", pentru a pune capăt conflictului de șase decenii din Columbia, soldat cu peste 450.000 de morți.

O încetare a focului inițială de șase luni a expirat săptămâna trecută și a fost prelungită cu cinci zile, măsură care se va încheia luni seară.

"Se iau măsuri pentru a rezolva factorii de criză și pentru a adăuga noi elemente de angajament care trebuie îndeplinite de ambele părți, cu scopul de a conveni asupra unei prelungiri de încă șase luni a acestei încetări a focului bilaterale temporare și naționale", a precizat delegația ELN într-un comunicat.

Declarația a fost publicată înainte de încheierea celui de-al șaselea ciclu de negocieri între grupul rebel și guvern în capitala Cubei, Havana. Nu a existat un răspuns imediat din partea guvernului columbian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.