Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul confirmă DEZASTRUL ISTORIC: Aprilie este cea mai secetoasă lună de când se fac măsurători meteo

dezechilibrenaturale.blogspot.ro
seceta desertificare desert

Luna aprilie 2020 este cea mai secetoasă din istorie, în condiţiile în care, cu o cantitate medie de 11,1 litri/mp, a depăşit recordul înregistrat în 2007, cu 14,2 litri/mp, potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului.

"Seceta pedologică puternică şi extremă este prezentă în toată ţara. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, precipitaţiile căzute în intervalul 1 septembrie 2019 - 29 aprilie 2020 însumează 246,7 litri/mp, fiind al treilea interval cel mai secetos din istoria măsurătorilor meteorologice, după anii 1973-1974, cu numai 210,4 litri/mp, şi 1982-1983, cu 226,3 litri/mp. Luna aprilie 2020 este cea mai secetoasă din istorie, având o cantitate medie de 11,1 litri/mp, depăşind recordul înregistrat în 2007, cu 14,2 litri/mp", arată Ministerul Mediului pe propria pagină de Facebook.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Potrivit sursei citate, prognoza meteorologică estimează ploi, mult aşteptate în zilele următoare, în cea mai mare parte a ţării, cu valori de 15-25 l/mp, iar pe areale restrânse, 34-40 l/mp.

"Apreciem că o uşoară îmbunătăţire a deficitului de apă în sol se poate înregistra pe profilul 0-20 cm, însă în adâncime nu se va putea echilibra situaţia, având în vedere seceta intensă şi de lungă durată, după o toamnă şi o iarnă foarte călduroase şi cu precipitaţii sub medii. Perioada următoare este una de interes major pentru monitorizarea condiţiilor meteorologice, pentru că urmează zile cu averse, ce vor avea şi caracter torenţial, dar şi fenomene extreme, vijelii şi căderi de grindină", subliniază sursa citată.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.