Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul conservatorului Mariano Rajoy supravieţuieşte moţiunii de cenzură

elpolitico.com
mariano rajoy

Parlamentul spaniol a respins miercuri o moţiune de cenzură depusă de stânga radicală Unidos Podemos împotriva guvernului conservator condus de Mariano Rajoy, după dezbateri intense în care s-a vorbit mai ales despre zecile de cazuri de corupţie în care sunt implicaţi actuali şi foşti membri ai partidului premierului, transmite agenţia EFE. Liderul stângii radicale, Pablo Iglesias, a eşuat în încercarea de a convinge parlamentarii Partidului Socialist (PSOE) să voteze în favoare moţiunii, fiind totuşi observată o apropiere între cele două formaţiuni, conform Agerpres.

'Atunci când nu se fură, se guvernează mai bine', a spus Iglesias intervenţia sa, adresându-se lui Rajoy, pe care l-a descris drept un premier ce va intra în istorie ca 'preşedinte al corupţiei'. În replică, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular (PP), Rafael Hernando, a acuzat Podemos că a primit finanţări din ţări precum Iran sau Venezuela, acuzaţii cel puţin deocamdată nevalidate de justiţia spaniolă.

În final, moţiunea a întrunit numai 82 de voturi pentru, departe de majoritatea absolută de 176, socialiştii din PSOE optând să nu o susţină şi să permită astfel rămânerea guvernul minoritar al Partidului Popular (PP), care după o îndelungată criză politică a fost instalat tot graţie abţinerii parlamentarilor socialişti la învestirea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.