Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul crește valoarea voucherelor de vacanță, dar le și impozitează: acești bugetari nu le vor mai primi/ DOCUMENT

voucher, tichet, vacanta

Guvernul a publicat în transparență decizională Legea privind măsurile fiscale, prin intermediul căreia se vor produce modificări majore în sistemul fiscal din România.  Premierul Marcel Ciolacu va merge în fața Parlamentului, în cursul acestei săptămâni, unde își va angaja răspunderea pe acest proiect de lege.

CONSULTAȚI AICI DOCUMENTUL

Citește și: BREAKING - Guvernul a publicat forma finală a Legii privind măsurile fiscale

În proiectul de lege este prevăzut faptul că va crește valoarea voucherelor de vacanță la suma de 1600 de lei/angajat, dar până la salariul de 8000 de lei net. Asta înseamnă că toți angajații din sistemul bugetar care depășesc 8000 de lei net nu vor mai încasa vouchere de vacanță.

De asemenea, la voucherele de vacanță, angajații vor plăti Contribuții de Asigurări Sociale.

Cum se vor acorda voucherele de vacanță:

”(2) Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 -31 decembrie 2026, personalului ale căror salarii nete lunare de încadrare sunt de pană la 8.000 lei.;”

  1. 9. La articolul 157, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate sumele prevăzute la art. 76 alin. (4) lit. d), art. 141 lit. d) şi art. 142 cu excepția sumelor reprezentând valoarea nominală a biletelor de valoare sub forma tichetelor de masă și a voucherelor de vacanţă, acordate potrivit legii, sau, după caz, echivalentul în lei a tichetelor de masă, în aceleași limite și condiții, precum și cu aceleași destinații ca cele prevăzute de lege pentru acestea, acordate angajaților care nu beneficiază de astfel de bilete de valoare.”

Excepție pentru instituțiile de forță

(3) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026 pentru personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională ale căror solde nete lunare / salarii nete lunare sunt de până la 8.000 lei inclusiv, se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziţionate direct sau prin intermediul unei agenţii de turism licenţiate, în limita a 1.600 lei anual pentru un salariat.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.