Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul 'cumpără' pensionarii cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare: Le oferă vouchere de masă caldă retroactiv pe 4 luni

Varstnica

Pensionarii cu venituri la nivelul pensiei sociale, care au peste 75 de ani, primesc vouchere de masă caldă retroactiv pe 4 luni, cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare. Măsura a fost aprobată în ședința de Guvern de miercuri, anunță MEDIAFAX.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că a fost aprobată o măsură socială, cu privire la beneficiarii de vouchere pentru masă caldă.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

Este vorba de aproximativ 300.000 de persoane cu vârsta peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei sociale, care vor primi vouchere de masă caldă, în valoare de 180 de lei pe lună.

„După cum se cunoaște, valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe lună. Aceste tichete se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie a acestui an și se vor da retroactiv cu data la care a fost aprobată măsura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, așa încât toți beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, respectiv 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcați pe vouchere sau pe carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a declarat Boloș.

Întrebat de jurnaliști de ce se dau aceste vouchere cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, Marcel Boloș a explicat faptul că totul a fost calculat pe zile, astfel încât să fie respectată procedura legală.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

„În momentul de față, procedura de achiziție publică este în curs de finalizare. Contractul de achiziție publică urmează să fie semnat în săptămâna care vine. Sunt 300.000 de beneficiari. Emitenții de carduri au nevoie de 10 zile conform contractului ca să emită aceste carduri. Aceste carduri se distribuie mai apoi către prefecturi, de la prefecturi ajung la autoritățile publice locale și de la autoritatea publică locală ajunge la beneficiarul final. Este calculat pe zile. (..) E vorba de persoane care au o anumită vârstă. Își așteaptă acest ajutor de la noi. Calculele acestea le-am făcut împreună cu colegii și regimul acesta pentru 300.000 de beneficii de emitere a cardurilor și distribuirea lor nu este unul foarte simplu”, a spus Boloș.

Alegerile parlamentare sunt programate să se desfășoare în data de 6 decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.